De 5 Erotische Archetypen®

De 5 Erotische Archetypen

Misschien heb je wel eens gehoord dat je je eigen leven creëert of dat je zelf verantwoordelijk bent voor hoe je leven eruit ziet en hoe je je voelt. 

Waarschijnlijk heb je je dan ook wel eens hartstikke moedeloos gevoeld omdat je er echt niet bij komt hoe je dit (vul in iedere situatie die shit voelt) in hemelsnaam zelf gecreëerd hebt. 

 

Ik heb me in ieder geval vaak genoeg moedeloos gevoeld.. totdat ik besefte dat de onbewuste fluisterverhalen die ik mezelf vertelde, situaties en mensen aantrokken die deze verhalen ondersteunden.

Zo moest ik altijd aardig zijn en voor iedereen klaar staan om in contact te kunnen zijn. Ik moest nodig zijn om me gewenst te voelen. Het verhaal dat ik mezelf onbewust toefluisterde was; "Neem maar geen ruimte voor jezelf in, zeg maar 'ja' en volg de ander anders ben je alleen. Je wil toch verbinding?"

Hierdoor trok ik ook steeds mensen aan die zichzelf een heel ander en bijna tegenovergesteld verhaal vertelden. Meestal was het iets in de trant van: "Ik, ik, ik"... Je snapt dat ik heel wat van die mensen in mijn verhaal voorbij heb zien komen, totdat ik ging beseffen dat ook IK belangrijk was. Dat mijn grenzen gehoord en gevoeld mochten worden en dat juist door die grenzen, het echte contact met de ander er kon zijn. 

In mijn verhaal had de personage "Chantalle" tekort aan kwaliteiten als rauwheid, aardsheid, kracht en schijt-aan-de-wereld-hebben. Door het opwekken van de energie van de  "Wilde Vrouw" in mezelf maakte ik steeds meer contact met de kwaliteiten die ik tot dan toe gemist had. 

Ze waren nooit weg in mezelf, maar wel weggestopt (zoals kinderen wel meer dingen van zichzelf wegstoppen omdat ze denken dat er met deze kwaliteiten niet van ze gehouden wordt).

De Maagd

Deze energie gaat over het contact met je hart, je zachtheid, je onschuld, je kwetsbaarheid, je moed, je wensen en de overgave. 
Moeite met kwetsbaarheid en zachtheid?

Lees dan zeker hier verder>>> 

De Wilde Vrouw

Dit is de energie die gaat over het contact met je aardsheid, je rauwheid, je instinct, je kracht, je creativiteit en je wilde natuur. De energie van de Wilde Vrouw helpt je goed voor jezelf te zorgen door je eigen ritme te volgen en je natuurlijke grenzen te respecteren.

Moeite met expressie en "nee" zeggen? Lees dan hier verder>>>

De Mystica

Door in contact met de energie van de Mystica in onszelf, maken we opnieuw contact met de eerbied voor het mysterie van leven en dood. Door haar besef je weer dat je lichaam een echte liefdestempel is. Het contact met de heiligheid en de magie van het leven ervaar je door de Mystica in jou.

Wens jij ook een diepere verbinding met de bron?

Lees dan zeker verder>>>

De Slet

Deze energie brengt je opnieuw in contact met het genot, plezier, speelsheid en geilheid die het leven tot een feestje maken. In deze energie vind je het heerlijk om gezien, gehoord en bewonderd te worden. Je voelt je sexy and are loving it.

Moeite met alleen al het woord "Slet" ?

Lees dan hier verder>>>

De Koningin

De Koningin brengt je de stilte, acceptatie van al-dat-is en niet-is, berusting, onvoorwaardelijke liefde en compassie.

Wil jij meer rust en compassie in jezelf ervaren? Lees dan zeker verder>>>

Wat zijn eigenlijk archetypen? En waarom zijn ze voor mij interessant? 

Archetypen zijn een model of oerbeeld van een idee of persoon waar ieder mens zich iets bij kan voorstellen. Het zouden steeds dezelfde personages in andere films kunnen zijn. 

Zo zijn 'de moeder', 'de held' en 'de held' erg bekende voorbeelden. Als ik je vraag om een held uit te beelden zal je ongeveer dezelfde kwaliteiten uitbeelden als wanneer ik dat iemand aan de andere kant van de wereld vraag.

Alle archetypen hebben hun kwaliteiten en hun schaduwkanten. Verstikking en overbezorgdheid zijn bijvoorbeeld de schaduwkanten van het Moeder- archetype en 'de held' kan niet stoppen met redden, zelfs niet als er niets te redden valt. 

Het ontzettend gave aan het werken met de archetypen is dat we mogen stoppen met graven in het duister. Met het opentrekken van oude wonden. Archetypen nodigen je uit om rechtstreeks contact te maken met hun kwaliteiten. Als je de kwaliteit van de zachtheid van de Maagd in jezelf versterkt, stapt automatisch uit de schaduw van de hysterische Wilde Vrouw. 
Verder hoef je er ook niet heel hard over na te denken, maar mag je (net als vroeger toen we klein waren) spelenderwijs ontdekken en leren. 

De echte magie ligt erin dat je in de rol of in de huid van ieder gewenst archetype stappen. En op het moment dat je dat doét is het net alsof iemand met een toverstokje gezwaaid heeft en je over krachten, kennis en kwaliteiten beschikt waar je je van tevoren niet bewust was. Je initieert jezelf als het ware in nieuwe krachten en kwaliteiten. 

Doordat archetypen gaan over onbewuste lagen in ons 'zijn' werken deze initiaties ook door in de rest van je leven (relaties, werk, financieel, gezondheid etc)

 

De 5 Erotische Archetypen

Download hier jouw gratis ebook>>>

Er bestaan ontelbaar veel archetypen en heel veel verschillende modellen om met de archetypen te werken/ spelen.  Dit unieke model van de  5 Erotische Archetypen gaat uit van de Maagd, de Wilde Vrouw, de Mystica, de Slet en de Koningin.

Ieder van hen vertegenwoordigt een ander deel van de vrouwelijke erotische natuur. Door terug contact te maken met deze natuur oftewel je eigen kern, zal je jezelf een heel nieuw verhaal kunnen vertellen. Een verhaal waarin je weet dat wat je verlangt er ook echt voor je is en dat het heerlijk is om vol vertrouwen te zien hoe het zich aan te ontvouwt. 

Het is echt makkelijker dan je denkt om contact te maken met de kwaliteiten die je in je hebt zitten en wel door deze  oer- archetypen te leren kennen. Je vergroot jouw mogelijkheden om de verschillende archetypen (en kwaliteiten) per situatie die erom vraagt ‘naar voren’ te kunnen schuiven. Ben je onzeker en vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven? Na het initiëren van de Wilde Vrouw in jou is dat ineens een stuk makkelijker geworden. (=magie!) Of misschien vind je het juist wel heel moeilijk om kwetsbaar te zijn en ben je je eigen felheid wat moe? Door in de huid van de Maagd te kruipen voel je de heerlijkheid van een open hart weer.

Het werken met archetypen spreekt de onderbewuste lagen in ons aan, waardoor er vaak verrassende wendingen en gewenste transformaties op diep niveau plaats vinden, zelfs lange tijd na de cursus.

© 2019 All rights reserved bij Erodanza.com. Erodanza® is a registered trademark. Photography: Nicole Henssen (bodyandsoul.pictures)  Created by Chantalle Kamycki. Mailto: info@erodanza.com